Direktlänk till inlägg 17 augusti 2011

Arbetarkamp i Egypten

Av NAT:s redaktion - 17 augusti 2011 22:25

 

I västliga medier uppmärksammas sällan den arbetarkamp som är en viktig del av den egyptiska revolutionen. Här följer en kort rapport om en pågående konflikt.


Mer än 600 arbetare på järnvägsstationen i Tanta i Gharbiyaprovinsen i Nildeltat i norra Egypten har genomfört en andra protestdag. De kräver att deras bonus ska vara i nivå med deras kollegor som arbetar på långdistanståg.

Efter en liknande demonstration i går, samlades arbetarna kl 10 onsdag, blockerade järnvägsspåren och hamnade i slagsmål med arga passagerare.

Järnvägsarbetarna sa att de genomför aktionen efter fruktlösa förhandlingar med järnvägsbolagets tjänstemän.

Polis och arbetare drabbade samman då de senare vägrade att avsluta sin sittstrejk. Tåg som försökte ta sig in på stationen tvingades stanna då de demonstranterna kastade sten på tågen.

En delegation från Gharbiyaprovinsens ledning sändes tillsammans med armén och polis för att förhandla med arbetarna och övertyga dem att öppna järnvägen.

Samtidigt genomförde konduktörer på Mansourastationen i Daqahlia-provinsen en strejk och krävde bonus i nivå med tekniker och andra arbetstagare. Strejken fick tågtrafiken i Mansoura att stanna.

De strejkande vägrade att lämna stationen innan deras krav var uppfyllda, och många passagerare är strandsatta på stationen.

I ett försök att lugna ner situationen, instruerade stationstyrelsen de anställda att tillåta passagerare att lämna tillbaka sina biljetter.

Källa: Al Masryalyoum


Bs


 (Denna blogg är knuten till Nya Arbetartidningen)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av NAT:s redaktion - Onsdag 27 mars 16:26

Dessa iakttagelser är hämtade från en artikel i Prometheus av Cornelius van Vliet hösten 2020. Jag tar inte ställning till den övriga texten i hans artikel, men just dessa iakttagelser är korrekta.   ”Först och främst har de flesta trotskis...

Av NAT:s redaktion - Tisdag 26 mars 08:00

Denna artikel publicerades ursprungligen i Stormklockan den 4/5 1970. Den bestod av två delar, men bara den första delen publiceras här. Den andra delen behandlade den s.k. nyvänsterns s.k. strukturreformer, idéer som var nära besläktade med trotskis...

Av NAT:s redaktion - Söndag 24 mars 14:16

  Enligt ett meddelande[1] på webben från den 15 januari grundar Revolution Revolutionära Kommunistiska Partiet (RKP) och avser också att ingå i Revolutionära kommunistiska internationalen. Det lär redan finnas 15 olika trotskistiska internationale...

Av NAT:s redaktion - Fredag 8 mars 20:36

7 mars 2024   "Under det senaste århundradet har många förändringar skett i kvinnornas läge i Sverige. På snart sagt varje område har de i juridisk och formell mening samma rättigheter som männen. Den praktiska möjligheten att utnyttja dessa rätt...

Av NAT:s redaktion - Söndag 3 mars 20:57


Anmäl dig till en digital studiecirkel i marxismen-leninismen-maoismen!    I denna cirkel går vi igenom maoismens grunder som främst består av Marx, Lenins och Mao Zedongs teorier. Studiecirkeln passar både den politiska nybörjaren och den som vi...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards