Senaste inläggen

Av NAT:s redaktion - 11 januari 2015 17:44

Pål Steigan har skrivit en läsvärd kommentar om attentatet mot Charlie Hebdo i Frankrike.


(Denna blogg är knuten till Nya Arbetaridningen) 

Av NAT:s redaktion - 10 oktober 2014 18:55

Pål Steigen följer upp sin artikel "Sorry USA, Kina er forbi, dere er nummer to!" med en artikel, där han också påpekar att Kina passerat USA i fråga om vetenskapliga artiklar inom främst naturvetenskap och också ifråga patentansökningar.


(Denna blogg är knuten till Nya Arbetartidningen)

Av NAT:s redaktion - 29 juli 2014 23:22

På ”Steigan blogger” skriver Pål Steigan om FN och Israel. När började Israels historia egentligen? Hur stor del av befolkningen var judisk, då Palestina blev ett brittiskt mandat i samband med första världskriget? Hur stor var den judiska andelen, då staten Israel utropades?

 

Pål Steigan skriver inledningsvis:

 

”Staten Israel blei oppretta av FN. Det lærer vi på skolen. Men hva foregikk egentlig da FN fatta sitt vedtak i 1947?


Bakgrunnen var slik: Storbritannia og Frankrike hadde erobret Midtøsten fra det Ottomanske riket under 1. verdenskrig. De to europeiske kolonimaktene delte regionen mellom seg, tegnet et nytt kart og skapte statene Syria, Libanon, Irak, Transjordania (seinere Jordan), og restområdet Palestina. I tre av disse statene satte de inn egne konger, alle henta fra en vennligsinnet brødreflokk i det som i dag er Saudi-Arabia.”


Läs vidare här!


(Denna blogg  är knuten till Nya Arbetartidningen)


Av NAT:s redaktion - 26 juli 2014 10:47

I en ledarartikel tar Proletären upp att Feministisk Initiativ har börjat bekänna färg vad gäller var partiet står på den politiska höger-vänsterskalan:


"Feministisk initiativ har hittills kunnat prata på utan att behöva komma upp till bevis. Inträdet i EU-parlamentet ändrade dock på det bekväma förhållandet och Fi bekände genast färg; genom att söka och beviljas inträde i den socialdemokratiska gruppen.


Inte så farligt, kan tyckas. En EU-parlamentariker med ambition att påverka EU – som Fi:s Soraya Post – måste tillhöra en grupp och då utgör väl inte sossegruppen den värsta. Nja, säger vi. Må vara att det finns otäckare grupper, men vad gäller att driva på kapitalets EU-projekt tillhör sossarna definitivt A-laget, tillsammans med den konservativa gruppen, som sossarna sedan EU-tidens begynnelse ingått kärvänlig allians med."


Läs vidare här!

Av NAT:s redaktion - 18 juli 2014 13:10

Fler och fler har börjat syna Feministiskt Initiativ i sömmarna. På SVT/Opinion skriver Helene Bergman:


"Fi är inte det rosa parti de ger sig ut för att vara. Under det rosa täcket finns ingen feminism värd namnet. I stället finns populism, maktbegär, förföljelse, förtryck och könsrasism."


Läs vidare här!


Rickard B. Thuresson


(Denna blogg är knuten till Nya Arbetartidningen)

Av NAT:s redaktion - 13 juli 2014 19:08

Andeers Romelsjö har skrivit en artikel "Är Amnest International verkligen oberoende?", som har publicerats på Steigan blogger. Han skriver inledningsvis:


"Amnesty har åter uppmärksammats, denna gång med anledning av en rapport om Ukraina, som jag ännu ej tagit del av . Låt mig återge information och synpunkter på Amnesty, vilket tidigare uppmärksammats här.


Enligt sin svenska hemsida har Amnesty International 3 miljoner medlemmar i mer än 150 länder runtom i världen ”som kämpar för att de mänskliga rättigheterna ska gälla alla, alltid” .


Amnesty får ofta sista ordet vad gäller mänskliga rättigheterna i hela världen. Många blir nog överraskade om man påstår att Amnesty International i själva verket är ett hinder på jorden för seriös opinionsbildning kring mänskliga rättigheter. I sin senaste årsrapport 2012, upprepar Amnesty följande falska påståenden:

”Amnesty finansieras huvudsakligen av medlemsavgifter och offentliga donationer. Inga medel begärs eller godtas från regeringar för undersökningar av och kampanjer brott mot mänskliga rättigheter. Amnesty är oberoende av varje regering, politisk ideologi, ekonomiska intressen och religion.”

Amnesty finansieras och drivs av inte bara regeringar utan också av storföretagens finansintressen. Och han har fakta som stöd för sitt påstående."

Läs vidare här!


(Denna blogg är knuten till Nya Arbetartidningen)Av NAT:s redaktion - 7 juli 2014 19:51

 FI:s framgångar i EU-valet har satt sprätt på de övriga partierna vad gäller feministiska utspel.

"De flesta av oss här är inte vita medelålders heterosexuella män. Vi är människor!" – Åsa Romson (Mp), Almedalen 2014.


Åsa Romson sågas effektivt i artikeln ”Fakta om vita medelålders heterosexuella män” på bloggen Cornucopia. Jag kan inte gå i god för bloggarens övriga åsikter, men just den här artikeln var en effektiv sågning av Åsa Romsons pladder.


Vita medelålders män är alltså inte människor?

Rickard B. Thuresson


(Denna blogg är knuten till Nya Arbetartidningen)

Av NAT:s redaktion - 28 juni 2014 15:14


Sarah Wagenknecht, viceordförande för Die Linke, angriper Angela Merkel för Tysklands EU- och Ukrainapolitik i ett mycket välformulerat tal i Förbundsdagen. Talet finns textat på engelska.


(Denna blogg är knuten till Nya Arbetartidningen)

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se