Direktlänk till inlägg 7 november 2023

Gemensamt uttalande från den palestinska motståndsrörelsen den 28 oktober 2023

Av NAT:s redaktion - 7 november 2023 20:25

(Detta uttalande har överhuvudtaget inte omnämnts i svenska massmedier. Skälet är förmodligen enkelt: Det visar att inte bara Hamas stod bakom den senaste Al-Aqsa-flodvågen utan att alla militanta palestinska motståndsorganisationer gjorde det. Det passar de etablerade medierna att framställa den senaste öppna konflikten som enbart en uppgörelse mellan staten Israel och Hamas.)

 

Hamas (islamiska motståndsrörelsen)

Palestinska islamiska jihad

Folkfronten för Palestinas befrielse

Demokratiska fronten för Palestinas befrielse

Folkfronten för Palestinas befrielse - generalkommandot


De fem palestinska krafterna höll ett ledningsmöte i Beirut i dag, lördagen den 28 oktober, för att diskutera förloppet av Al-Aqsa-flodvågen mot den sionistiska fienden och dess brutala aggression mot Gazaremsan.

I sitt uttalande hyllade de fem krafterna (d.v.s. undertecknarna av detta uttalande – ö.a.) vårt palestinska folks martyrer och vårt ståndfasta och stolta folk på Gazaremsan som står inför en organiserad utrotningskampanj, och betonar att de är stolthetens, värdighetens och ståndaktighetens folk och att de är segerns folk som är lojalt mot sin sak och sitt hemland, och [de palestinska styrkorna] lovade dem att fortsätta på motståndets väg tills seger har uppnåtts över den sionistiska fienden.


Deltagarna bekräftade följande:


  • Detta hjälteepos är hela det palestinska folkets kamp, som det utkämpar för att försvara sitt land, sina helgedomar, sin existens och sin rätt till frihet, mot en barbarisk fiende, som inte skonar någon av vårt folk från dess brott. De riktar in sig på sjukhus, moskéer och kyrkor, universitet, och ambulanser, och stänger av el, vatten, bränsle, Internet och mobiltelefoni för vårt belägrade folk.
  •  Att hålla fast vid nationell enighet är en grundpelare i kampen mot det sionistiska folkmordskriget mot vårt folk, liksom att avvisa fiendens försök att splittra vårt folk eller monopolisera någon som helst del av den. Vi betonar vikten av att förena våra ansträngningar och att sluta leden i denna ödesdigra strid.
  •  Vi uppmanar massorna i vår arabiska och islamiska nation och de fria folken i världen att fortsätta sina rörelser för att stoppa den amerikansk-sionistiska aggressionen, öppna gränsövergångarna, föra in humanitärt bistånd och bränsle samt avlägsna de sårade från Gazaremsan.
  • Vi hyllar motståndsstyrkorna i vårt land, särskilt i Libanon, Syrien, Irak, Jemen och Iran, och vi är övertygade om att vårt palestinska folk inte är ensamt i denna kamp.
  •  Vi håller Amerikas förenta stater fullt ansvarigt för folkmordskriget mot vårt folk när det valde att stödja, trappa upp och delta i folkmordskriget mot vårt folk, vilket kräver ett starkt gensvar från de arabiska och islamiska länderna samt från länder som är vänligt inställda till vårt folk för att stoppa den pågående massakern på vårt palestinska folk.
  • Vi kräver att gränsövergången i Rafah öppnas och att bistånd, humanitära behov och     bränsle och sjukvårdsteam till vårt folk släpps in utan dröjsmål, så att de sårade kan transporteras till Egypten och de arabiska och islamiska länderna, utan inblandning av ockupationsmakten eller någon annat av aggressionsländerna.
  • Vi uppmanar vårt folk i hela det ockuperade Palestina att trappa upp alla former av motstånd och kamp mot den sionistiska fienden, riktad mot dess soldater och bosättare, och stärka folkliga initiativ till kamp mot bosättarnas angrepp och fiendens framträngande styrkor.
  •  Fienden skär av alla förbindelser till Gaza, belägrar det och skär av kommunikationerna och Internet, vilket helt och hållet är en täckmantel för ett stort folkmordsbrott som fienden inte vill ha några vittnen till, och vi betonar, att denna belägring måste brytas med en officiell och ett brett folkligt arabiskt ställningstagande.  
  • Vi håller fast vid vårt folks rätt att göra motstånd och tilltron till vårt folks seger i denna strid, när vi kämpar i denna strid för att försvara vårt land, vårt folk och våra heliga platser, och för befrielse, för rätt att återvända, självbestämmande och upprättandet av staten Palestina med Jerusalem som huvudstad.

               Evig ära till martyrerna,

               Frihet för fångarna,

               Läkning för de sårade,

               och seger för vårt folk.


(Uttalandet ursprungligen publicerat på https://t.me/PalestineResist/17054)


(Denna blogg är knuten till Nya Arbetartidningen)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av NAT:s redaktion - Fredag 19 april 22:09

På Revolutionära Kommunistiska Partiets webbplats påstås att ”Det var Trotskij som ledde kampen för att återuppliva bolsjevikpartiet och arbetardemokratin, mot den allt starkare byråkratin, vilket gjorde att byråkratins första ideologiska kamp ...

Av NAT:s redaktion - Torsdag 4 april 20:55

Kommunistiska Arbetarföreningen(KAF) uppmanar alla organisationer som har stött eller deltagit i demonstrationer eller andra aktiviteter till stöd för Palestina de senaste 6 månaderna att medverka till bildandet och av en nationell Solidaritetsfront ...

Av NAT:s redaktion - Onsdag 27 mars 16:26

Dessa iakttagelser är hämtade från en artikel i Prometheus av Cornelius van Vliet hösten 2020. Jag tar inte ställning till den övriga texten i hans artikel, men just dessa iakttagelser är korrekta.   ”Först och främst har de flesta trotskis...

Av NAT:s redaktion - Tisdag 26 mars 08:00

Denna artikel publicerades ursprungligen i Stormklockan den 4/5 1970. Den bestod av två delar, men bara den första delen publiceras här. Den andra delen behandlade den s.k. nyvänsterns s.k. strukturreformer, idéer som var nära besläktade med trotskis...

Av NAT:s redaktion - Söndag 24 mars 14:16

  Enligt ett meddelande[1] på webben från den 15 januari grundar Revolution Revolutionära Kommunistiska Partiet (RKP) och avser också att ingå i Revolutionära kommunistiska internationalen. Det lär redan finnas 15 olika trotskistiska internationale...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards